Vloerverwarming

Voordelen

Zowel bij nieuwbouw als renovatie wordt er steeds meer gekozen voor vloerverwarming. Vloerverwarming is één van de meest zuinigste manieren om je woning te verwarmen. Het is mooi, want er zijn geen radiatoren. En de warmte is gevoelsmatig aangenamer dan verwarming met radiators.

Daarnaast vergt het weinig onderhoud en het is ook gezonder voor uw gezin doordat de lucht in uw woning minder droog zal zijn en hierdoor is er minder stof aanwezig en meer negatieve iconen die goed zijn voor de gezondheid van mensen, dieren en planten.

In combinatie met een warmtepomp

Net zoals klassieke radiatoren wordt vloerverwarming opgewarmd door warm water. U kunt vloerverwarming dus combineren met een warmtepomp. Dit levert je zeer interessante voordelen, zowel qua E-peil als financieel. Daarom wordt vloerverwarming ook wel het verwarmingssysteem van de toekomst genoemd.

Benieuwd? Lees meer over één van onze bijna energie neutrae woning.

Werkwijze Rudy Cuyvers

  1. Wij gebruiken voor uw installatie alleen componenten van topkwaliteit. De meerlagige PEOC® DOWLEXTM-buizen voor vloerverwarming zijn de beste op de markt en absoluut lekvrij.
  2. Ze worden uitgelegd op een rasterfolie. Alle gebruikte koppelstukkenvoor de aansluitingen van collectoren en warmtepompen zijn gemaakt uit kunststof of koper.
  3. Wij adviseren u om vloerverwarming te leggen in de volledige woning (en niet alleen in de woonruimten). Zo bent u zeker van een comfortabele, gelijk verdeelde warmte in het hele huis.
  4. Via een buitenvoeler wordt de temperatuur van het verwarmingstoestel bijgesteld in functie van de buitentemperatuur voor een optimaal energieverbruik. Het systeem past zich supersnel aan een de soms grillige temperatuurverschillen in België. U hebt het dus nooit te warm of te koud. Het systeem zorgt er zelf voor dat de binnentemperatuur constant blijft op de temperatuur die u zelf hebt ingesteld.
  5. Ik bereken voor u het nodige vermogen en maak voor u een volledige offerte op maat,  met vloerisolatie, randisolatie en nodige wapening van de vloerplaat.

Of wat dacht u van plafond- of muurverwarming? Niet alleen voor nieuwbouw, maar ook bij renovaties is dit in bepaalde gevallen een meer dan interessant alternatief.

Gratis adviesgesprek

Bel mij of vul ons contactformulier in op de website en ik contacteer u voor een vrijblijvende afspraak te maken. Tijdens dit gesprek brengen we uw woning en uw wensen in kaart en adviseer ik u over alle mogelijkheden. Daarbij hou ik altijd rekening met een goede balans tussen kosten, rendement en terugverdientijd.

Vragen?