Ventilatie

Ventilatie

Waarom heb je een ventilatiesysteem nodig?

Woningen zijn tegenwoordig zo sterk geïsoleerd en in sommige gevallen zelfs bijna energie neutraal (BEN-woningen) waardoor de lucht in huis amper nog naar buiten kan. Er is een probleem met de ventilatie. Dit is problematisch voor de luchtkwaliteit in de woning.

We ademenen (CO2), maken eten (dampen van koken) en douchen (condensatie) allemaal. Dit zorgt voor luchtvervuiling en kan leiden tot schimmels, bacteriën, virussen en dus gezondheidsproblemen.

Ventilatiesysteem zelf plaatsen of laten plaatsen?

Voor de ene handige harry is het makkelijk en voor de andere niet. Feit is wel dat het altijd een risico met zich meebrengt. De materialen die gebruikt worden, mogen nog zo goed van kwaliteit zijn, als de installatie niet goed is, werkt het ventilatiesysteem niet naar behoren.

Hou toch in het achterhoofd dat de ventilatie instaat voor de luchtkwaliteit in uw woning en dus ook de gezondheid van uw gezin.

Begeleiding van een ventilatie installateur

Indien gewenst kan ik u ook begeleiden bij het plaatsen van uw ventilatie. Iedereen die wat handig is, kan mits professionele hulp van een installateur aan de slag. Uw voordelen? Lagere kosten en toch de zekerheid dat alles correct geïnstalleerd is.

Ventilatie laten plaatsen

De inregeling en eindcontrole zijn toch wel echt iets voor de installateur. Die verantwoordelijkheid nemen wij altijd op ons als installateur van ventilatie. Maar uiteraard kan u uw ventilatie volledig door ons laten plaatsen. Installatie via een installateur is altijd de beste garantie die u kunt hebben.

Ventilatieystemen via een warmtepomp

Via een warmtepompboiler kan je de warmte van de afgevoerde lucht recupereren. Afhankelijk van het soort toestel zal de opgewekte warmte van de warmtepomp nuttig gebruikt worden voor de naverwarming van de ventilatielucht en/of het opwarmen van het sanitair warm water.

Dit levert uiteraard ook weer een besparing op de energiefactuur en zorgt ervoor dat je een aantal E-peil punten kan winnen om je woning zo energiezuiniger te maken.

Gratis adviesgesprek

Bel mij of vul ons contactformulier in op de website en ik contacteer u voor een vrijblijvende afspraak te maken. Tijdens dit gesprek brengen we uw woning en uw wensen in kaart en adviseer ik u over alle mogelijkheden. Daarbij hou ik altijd rekening met een goede balans tussen kosten, rendement en terugverdientijd.

ventilatie

Vragen?